Mahzen-34 operasyonlarında son durum! Mahzen-34 operasyonlarında son durum!

Türkiye genelinde etkili olan "Kafes-33" Operasyonu kapsamında İstanbul merkezli Ankara, Diyarbakır ve Mersin'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, Ahmet Söylemez'in liderliğini yaptığı organize suç örgütü çökertildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda elebaşı Ahmet Söylemez ile birlikte toplam 9 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan bilgilere göre, örgütün iş yerlerini kurşunlayarak iş insanlarından para talep ettiği, bu yöntemle iş insanları üzerinde baskı oluşturdukları ve para verilmemesi durumunda tehdit ve şiddete başvurdukları belirlendi. Operasyonlarda örgüt elebaşı Ahmet Söylemez ile birlikte çeşitli suçlardan aranan 9 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Organize suç örgütlerine, halkımızın huzurunu bozanlara hayatı dar edeceğiz, nefeslerini keseceğiz. Operasyonları düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz" ifadelerine yer verdi.