Kulüpler Birliği toplantısının ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek TFF’nin seçim tarihine ilişkin açıklama yaptı.

İmza toplamanın kulüpleri böldüğünü söyleyen Dursun Özbek, "Kulüpler Birliği Vakfı olarak yaptığımız toplantılarda, erken seçim yapılmasını istedik. Bu talebimize imza toplamak suretiyle meydana getirelim diye düşüncemiz oldu. Bu deklarasyondan sonra federasyon, bunu dikkate aldı ve 18 Temmuz'da seçim yapılacağını açıkladı. İmza toplama işi amacına ulaşmış oldu. Kulüpler Birliği'ndeki toplantıda görüşme imza toplamaktan ziyade görüşme suretiyle, görüşerek çok daha şık olacağını söyledim. İmza toplama işinde Kulüpler Birliği Vakfı bölünüyor. Bu bölünmenin iyi Kulüpler Birliği ve Federasyon için iyi olmayacağını ifade ettik. Bu manada da en son yaptığımız toplantıda da müzakere edilmesi yönünde bir karar alındı" ifadelerini kullandı.

"TARİHİ DEĞİŞTİRMEYECEKLER"

TFF'nin, seçim tarihi ile ilgili görüşünü bildiren Dursun Özbek, "Türkiye Futbol Federasyonu, seçim tarihi olan 18 Temmuz'u değiştirmek niyetinde olmadığını söyledi" dedi.

Derbide kırmızı kart gören Al Musrati'nin cezası belli oldu Derbide kırmızı kart gören Al Musrati'nin cezası belli oldu

"Şu anda imza vermeyi düşünmüyoruz. İmza verdiğimiz zaman ne oluyor, gereken imza verildiği zaman bile seçim haziran sonu, temmuz başından önce yapılmıyor. Neticede imza toplansa da toplanma da bir şey fark etmiyor. Burada şu fırsat kaçırıldı, haziran başı gibi yapılması mümkün olan bir seçimin, hiç hesapta olmayan bir davranışla ortadan kalktığını görüyoruz."