Cumhuriyet'ten Rengin Temoçin'e konuşan siyaset bilimciler, DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmasını değerlendirdi. Prof. Dr. İbrahim Uslu, "Kartlar yeniden karıldı" derken, siyasal iletişim danışmanı Suat Özçelebi ise "Şu anda yarış tam anlamıyla başa baş bir sürecin parçası oldu" ifadelerini kullandı.

DEM Parti'nin İstanbul adaylığına değinen Uslu, Cumhur İttifakıyla muhalefet arasında çok oy geçişkenliği olmadığına dikkat çekti. Yeniden Refah Partisi'nin aday çıkarmasının Cumhur İttifakı havuzunu bir miktar dağıttığını belirten Uslu, "Yeniden Refah Partisi’nin 4-6 arasında oy aldığı tahmin ediliyor. Bu da hem İstanbul hem Ankara adaylarının 4-5 puanlık bir dezavantajla yarışa devam edecek olmaları anlamına geliyor" dedi.

DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin aday çıkarmasıyla koşulların eşitlendiğini ifade eden Uslu, "Cumhur İttifakı havuzu önemli bir parçasını kaybetti. Rüzgârın bu sefer Cumhur İttifakı adayları aleyhine esmeye başladığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Devlet Bahçeli: "Kalkışmaya neden olanların başı mutlaka ezilmelidir" Devlet Bahçeli: "Kalkışmaya neden olanların başı mutlaka ezilmelidir"

Siyasal iletişim danışmanı Suat Özçelebi ise Yeniden Refah Partisi'nin aday çıkarmasının Cumhur İttifakı'nı zorlayabileceğini ifade etti. Özçelebi, "Eğer YRP bir adaylaşma sürecine girmeseydi, İmamoğlu biraz daha geriden yarışa başlıyormuş gibi bir yapı oluşacaktı. Şu anda yarış tam anlamıyla başa baş bir sürecin parçası oldu" değerlendirmesinde bulundu. Özçelebi ayrıca, "Erbakan eğer cumhurbaşkanı tarafından 20 Şubat’a kadar ikna edilmezse AK Parti tüm Türkiye’de daha çok zorlanacak. AK Parti’nin tabanından da Yeniden Refah’a bir akış olduğu görülüyor" şeklinde konuştu.