Hür Dava Partisi'nin (HÜDAPAR) Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, 31 Mart yerel seçimlerinde Batman Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Ramanlı, Cumhuriyet'i hedef alan önceki konuşmasında "Bundan 100 yıl önce darbe yapanların, devlete düşman ettirdiği halklardan biri Kürtlerdi" ifadelerini kullanmıştı.

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun tanıttığı Batman belediye başkan adayları arasında yer alan Ramanlı, geçtiğimiz seçimde AKP listelerinden Meclis'e giren 4 HÜDAPAR'lı vekilden biriydi.

Ramanlı'nın daha önce kadınların çalışmaması gerektiği yönündeki açıklamaları da gündem olmuştu. Kadınların çalışmaması gerektiğini savunan Ramanlı, bu iddiasını "Kadın sırf geçimini sağlamak zorunda olduğu için çalışmasın. Çalışmak zorunda bırakılmasın. Çünkü kadın narindir naziktir, bizim söylediğimiz bu" şeklinde ifade etmişti.

İYİ Parti’de istifalar devam ediyor! İYİ Parti’de istifalar devam ediyor!

Önceki konuşmasında Cumhuriyet'i eleştiren Ramanlı, "Bundan 100 yıl önce darbe yapanların, insanları kendilerinden uzaklaştırıp devlete düşman ettirdiği halklardan biri Kürtler idi ve bu Kürtler de Müslümandı. Bu uygulama yıllarca devam etti. Bizlere hem Müslüman olmamız hem de Kürt olmamız dolayısıyla her iki yönden düşmanlık ettiler. Elhamdülillah âlimlerimiz ve büyüklerimizin çabalarıyla tümden başarıya ulaşmadı. İslam'ı bizden alamadılar ama dilimiz, gün geçtikçe eriyip kayboluyor” şeklinde konuşmuştu.