Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyoğlu'ndaki Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Her Anında Hep Yanında' iftar programına katıldı. Programa AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve birçok sanatçı ve iş insanı da iştirak etti. Erdoğan, iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik durumuna ve enflasyonla mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'ndan ilk sözler İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'ndan ilk sözler

Erdoğan'ın açıklamalarına göre, Türkiye'nin en önemli ekonomik sorunlarından biri olan enflasyonla mücadelede önemli bir dönemeçte olduklarını belirterek, "İş dünyamızın çabalarıyla bu hedeflere ulaşacağımızdan şüphe duymuyorum. Enflasyon, tüm dünya gibi bizim de en büyük sıkıntı kaynağımız. Bu konuda aldığımız tedbirlerin ve uyguladığımız ekonomik programın etkisiyle yılın ikinci yarısında enflasyonda hızlı bir düşüşe şahit olacağız" dedi.

Ayrıca Erdoğan, enflasyonla mücadelenin yanı sıra, tamahkarlıkla da mücadele ettiklerini vurgulayarak, "Hiçbir ekonomik temeli olmayan saiklerle milletimizin aşına, ekmeğine kan doğramaya çalışan fırsatçılara göz açtırmamakta kararlıyız. İlgili bakanlıklarımız vasıtasıyla bu tür gayri ahlaki yollara tevessül edenleri takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasında, seçim öncesi dönemde yaşanan ekonomik istikrarsızlık ve endişelere de değinildi. "Tekrar arzı endam eden felaket tellallarının hevesleri yine kursaklarında kalacaktır. Biz ekonomi programımıza ve ekibimize güveniyoruz. Bu konudaki sağlam duruşumuzu açıkça ortaya koyduk. Hiçbir karşılığı olmayan afaki vaatlerin havada uçuştuğu bir dönemde seçim ekonomisi uygulamadık. Popülizme asla tevessül etmedik" şeklinde konuşan Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik istikrarını korumak adına yapılan çalışmalara dikkat çekti.

Son olarak, Erdoğan, seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "İnşallah, bundan sonra da yolumuza bu şekilde devam edeceğiz" dedi ve mitinglerdeki katılım hakkında şu açıklamayı yaptı: "Buraya Ankara'dan geldim. Ankara'da Murat kardeşimin görevi zamanında yaptığı millet bahçesinde mitingimizi yaptık. Katılım 200 bin civarındaydı. Yarın da inşallah İstanbul'umuzda yapacağımız mitingde 1,5 milyon kişiyi yakalayacağız."