Ankara'da CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın sürekli olarak öne çıkması ve politikalarının etkili bir şekilde rakiplerine iletilmesi, Cumhur İttifakı içinde endişe yaratmış durumda. Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre Yavaş'ın karşıt propaganda ve eleştirilere rağmen halk nezdindeki popülerliğini sürdürmesi, iktidar cephesinde yeni taktiklerin geliştirilmesine neden oldu.

Siyasi kulislerde edinilen bilgilere göre, Yavaş'ı zayıflatma çabalarının beklenen sonucu vermemesi üzerine Cumhur İttifakı'nda siyasetin üst kademesinde yeni stratejiler üzerine çalışılıyor. Mansur Yavaş'ı etkisizleştirmenin zorluğu nedeniyle farklı bir aktörün devreye alınması değerlendiriliyor.

Kenan Sofuoğlu'ndan milletvekilliği açıklaması Kenan Sofuoğlu'ndan milletvekilliği açıklaması

Mansur Yavaş'ın Altındağ'da seçim bürosu açılışında yaptığı "belediye meclisinde çoğunluğu sağlayacak kadar oy verin, hizmetlerimiz engellenmesin" ifadelerinin Cumhur İttifakı cephesinde endişe yarattığı belirtiliyor. Cumhur İtifakı'nda değerlendirme şu: “Mansur Yavaş’ın Cumhur İttifakı unsurlarıyla zayıflatılamayacağı artık net. O zaman farklı bir aktör devreye alınmalı.”