Nijerya'da silahlı çetelerin saldırısında 30 kişi hayatını kaybetti Nijerya'da silahlı çetelerin saldırısında 30 kişi hayatını kaybetti

Çin'in Gansu eyaletinde merkez üssü Cişişan Baoan Donşiang ve Salar Özerk ilçesi olan 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre Gansu eyaletinde 100, Çinghay eyaletinde ise 11 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca 96 kişi Gansu'da, 124 kişi de Çinghay'da yaralandı. Deprem bölgesinde su, elektrik, ulaştırma altyapısı ve iletişim ağlarında zararlar meydana geldi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, arama ve kurtarma çalışmalarının acil yürütülmesi çağrısı yaparak depremden etkilenen vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için gerekli düzenlemelerin yapılması talimatını verdi. Görgü tanıkları, depremin ardından bölgede birçok evin, yolun ve altyapının zarar gördüğünü, elektrik ve su kesintilerinin yaşandığını bildirdi. Bu bölge, Himalaya Dağları'nın uzantısındaki geniş bir fay hattı üzerinde yer alarak Çin'de büyük depremlerin sıkça yaşandığı bir alan konumundadır.