İl başkanları, Kılıçdaroğlu ile iktidara yürüyeceklerini ve parti iç hukukunu yenileyeceklerini belirtti.

Ortak bildiri yayınladılar

Ankara’ya gelen 55 il başkanından 34’ü parti genel merkezinde ortak bir bildiri yayınladı. Bildiriyi okuyan CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Kılıçdaroğlu’nun toplanan imzalar ve yapılan görüşmeler çerçevesinde yaklaşık 900 delege ile seçileceğini ön gördüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk siyasetine dair önemli hamle! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk siyasetine dair önemli hamle!

Erkol, Cumhuriyetin ikinci yüz yılında Türkiye’yi 38. Kurultayda çıkacak iradenin yöneteceğini belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi; altı okunda ifadesini bulan ilkeleri benimsemiş kadrolara sahiptir. Programında da belirtildiği gibi sol bir partidir ve sosyal demokrasinin evrensel ilkelerinin ışığında mücadelesini sürdürecektir.” dedi.

Tüzük kurultayıyla beraber yenilenecek

Erkol, parti iç hukukunun CHP örgütlerinin iradesi ve önerileri doğrultusunda tüzük kurultayıyla beraber yenileneceğini Kılıçdaroğlu’nun açıkça ifade ettiğini hatırlattı. Erkol, “İl başkanları olarak önümüzdeki birinci hedef; 2019’da olduğu gibi Genel Başkanımızın önderliğinde görevlerini başarıyla sürdüren ve sosyal belediyeciliği başarı ile temsil eden yerel yönetici sayımızı artırmak ve hizmetlerimizi ülkenin her noktasına yaygınlaştırmaktır.” diye konuştu.

Erkol, CHP’nin kurultayın ardından daha da güçleneceğini dile getirerek, 81 il başkanı ve il örgütlerinin birleşerek ve güçlenerek kurultaydan çıkacağını aktardı.