CHP'de İzmir için yerel seçim çalışmaları kritik bir viraja girdi. Parti Meclisi (PM) bugün İzmir gündemiyle saat 18.00'de toplandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut başkan Tunç Soyer ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın adı öne çıkıyor. Kulislerde, Soyer'in anketlerdeki yükselişi ve DEM Parti seçmeninin sıcak bakması nedeniyle potada olduğu ifade ediliyor. Öte yandan, Tugay'ın kurultay sürecinde Genel Başkan Özgür Özel'e destek verdiği ve bu nedenle ibrenin kendisinden yana daha ağır bastığı belirtiliyor.

Cemil Tugay, Ankara'da olduğu için toplantıya katılamadı ancak adaylık süreciyle ilgili şunları söyledi: "Ben partimizdeki değişim sürecinin yerel yönetimlerde yaşama geçirilmesi için en doğru aday olarak kendimi görüyorum. Bu yüzden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adayım."

Yargıtay'da iki önemli seçim! Yargıtay'da iki önemli seçim!

Cemil Tugay, öğretmen bir babanın çocuğu olarak 1967 yılında Van'da doğdu. İzmir İnönü Lisesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Tugay, sağlık kariyerinin yanı sıra siyaset ve sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol aldı. CHP'ye 2010 yılında üye olan Tugay, birçok görevde bulundu ve 2019'da Karşıyaka Belediye Başkanlığı için aday oldu.

İzmir için önemli bir kalesi olarak bilinen CHP'nin aday belirleme süreci, kent siyasetinde gerilimi artırırken, 9 Büyükşehir Aday Adayı içerisinde, Cemil Tugay'ın adı öne çıkıyor. İzmir için belirlenecek adayın, parti içi demokrasi ve katılımcılığı yansıtması bekleniyor.