Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, yerel seçimlere sayılı gün kala Mamak, Etimesgut, Gölbaşı’nda oylarının yükseldiğini ve bu ilçelerde iddialı olduklarını söyledi. Erkol, "Mamak, Etimesgut ve Gölbaşı’nda çalışmalara büyük umutlarla ve iddia ile başladık. Bunun yanına adaylar açıklandıktan sonra dikkat çeken yerler eklendi" ifadelerini kullandı.

Keçiören’de başa baş durumda olduklarını, Polatlı’da da önde göründüklerini kaydeden Erkol, şöyle devam etti: "Kahramankazan’da, Haymana’da, Kızılcahamam’da, Şereflikoçhisar’da başa baş durumdayız. Beypazarı’nda önde gözüküyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk siyasetine dair önemli hamle! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk siyasetine dair önemli hamle!

Kentte, Mansur Yavaş’ın da etkisiyle genel anlamda oylarında bir yükseliş olduğunu söyleyen Erkol, "İlçelerin yarıya yakınında başarılı olacağımıza inanıyorum ve bu belediye meclisine de yansıyacaktır" ifadelerini kullandı. Birçok ilçede başa baş durum nedeniyle sandık güvenliğinin de önemli olduğunu vurgulayan Erkol, bu kapsamda uzun bir süredir çalıştıklarını aktardı.

Sandık görevlileri için bir havuz oluşturduklarını belirten Erkol, "Görevlilerimizin olduğu yerlere en az ikişer tane de müşahit atamayı hedefliyoruz. Yani bir sandığı en az üç kişiyle kontrol edeceğiz" dedi.