Tarihte bugün; 1 Mayıs Tarihte bugün; 1 Mayıs

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Mobil Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret tarife cetvelini yenileyerek fiyatlarda önemli bir artışa gitti. Yapılan güncelleme ile altı ay önce hizmete giren tarifelerde yüzde 28'e varan oranlarda artış yaşandı. Yıllık artış oranı ise yüzde 65'e ulaştı.

Ekonomim'de yer alan habere göre; yeni ücret tarifesine göre, yurt içi aramaların dakikası 3 lira 12 kuruş, yurt dışı aramaların dakikası ise 31 lira 35 kuruş olarak belirlendi. En dikkat çeken artışlardan biri, numara değişikliği hizmet ücretinde yaşandı. Numara değişikliği hizmet ücreti 136,52 liraya yükseltildi. Hat devir ücreti 59,83 liraya çıkarılırken, isim ve unvan değişikliği fiyatı ise 40,86 lira olarak belirlendi.

Faturalarla beraber gönderilen her bir ayrıntı sayfası için belirlenen fiyat 4 lira 9 kuruş oldu. SMS ücretleri ise yurt içi için 2 lira 23 kuruş, yurt dışı için ise 5 lira 51 kuruş olarak belirlendi. Bilinmeyen numaraları aramanın dakikalık bedeli ise 8 lira 84 kuruş olarak güncellendi.

Ayrıca, yurt dışında ikamet eden vatandaşların getirdikleri cep telefonlarının kayıtsız kullanım süresi de uzatılabilecek. Bu kapsamda, yurt dışında ikamet eden vatandaşlar beraberlerinde getirdikleri cihazlar için, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini, otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden uzatabilecekler.