Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum’a canlı yayın teklifi Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum’a canlı yayın teklifi

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar Dışişleri Bakanı El Sani, Filistin Dışişleri Bakanı Maliki ve Pakistan Dışişleri Bakanı Kureyşi ile görüştü. Yapılan görüşmede, Filistin’de yaşanan son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman El Sani, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ve Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, Filistin’de yaşanan durumu ve bu konu ile ilgili uluslararası alanda atılabilecek adımlara dair görüş alışverişinde bulundu. AA’nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, Çavuşoğlu, Katar, Filistin ve Pakistanlı mevkidaşlarıyla çevirim içi olarak düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İcra Komitesi Toplantısı’nın ardından görüştü.

İsrail’in 10 Mayıs’tan bu yana hava ve karadan vurmaya devam ettiği, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde, tablo giderek ağırlaşıyor. İsrail saldırılarında şu ana kadar 58’i çocuk, 34’ü kadın olmak üzere 192 kişi hayatını kaybetti, 1235 kişi yaralandı, onlarca bina ise tamamen yıkıldı veya kullanılamaz hale geldi.