İşte Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarından öne çıkan bazı noktalar:

Stopaj oranları güncellendi Stopaj oranları güncellendi

Ekonomi Politikalarının Kararlılıkla Uygulanması: Yılmaz, ekonomi politikalarını güçlü ve eşgüdümlü kararlılıkla uygulayacaklarını ve güven ile istikrar iklimini daha da güçlendireceklerini vurguladı.

Büyüme Performansı: Türkiye ekonomisinin, dünya genelinde ve özellikle büyük ticaret ortaklarının bulunduğu Avrupa ekonomilerindeki durgunluğa rağmen büyümeye devam ettiğini belirtti. 2023 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 5,9 oranında büyüme kaydedildiğini ve 13 çeyrektir kesintisiz büyüme eğiliminin sürdüğünü ifade etti.

İstikrar Dönemi Hedefi: Yılmaz, 2025 yılında istikrar dönemine geçileceğini ve enflasyondaki gerilemenin hız kazanacağını, öngörülebilirliğin artacağını ve 2026 yılında enflasyonun yeniden tek haneye çekileceğini söyledi.

Enflasyon ve Dezenflasyon Politikaları: Küresel enflasyonist etkilerin hissedildiği bir ortamda, Türkiye ekonomisinin enflasyon hedefini aştığını belirtti. Enflasyonu kontrol altına almak amacıyla 2023 yılında başlatılan parasal ve miktarsal sıkılaştırma, seçici kredi uygulamaları ve makroihtiyati çerçevenin sadeleştirilmesiyle enflasyonun kontrol altına alınması hedeflendi. 2024 yılının ikinci yarısından sonra enflasyonda belirgin bir düşüş bekleniyor.

2024 ve 2025 Ekonomik Hedefleri: 2024 yılında ekonominin üretim ve talep yönüyle dengeli bir görünüm sergileyerek yüzde 4 büyüme oranına ulaşması hedefleniyor. 2025 yılında istikrar dönemine geçilmesi ve enflasyondaki düşüşle birlikte ekonominin sürdürülebilir büyümeyi sürdürmesi hedefleniyor.