ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'deki son gelişmeleri görüşmek üzere cumartesi günü Türkiye'ye yapacağı ziyaret için hazırlıklara başladı. Middle East Eye'ın haberine göre, Blinken, Türk mevkidaşı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek bölgedeki gerginliği değerlendirecek.

Öte yandan, Türkiye'nin Washington'a yapılacak bir ziyaret konusu gündemde. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ay içinde Washington'u ziyaret etmeyi planladığına dair bilgiler olduğunu belirtti. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın henüz planlanmış bir seyahati olmadığını ifade etti.

KYK yurtları emeklilere açılıyor! Peki nasıl ücretsiz kalınır? KYK yurtları emeklilere açılıyor! Peki nasıl ücretsiz kalınır?

Blinken'ın Türkiye ziyareti, geçen hafta İsveç'in NATO üyeliği kararının alınmasının ardından gerçekleşiyor. Özellikle bölgedeki gelişmelerin yoğunlaştığı bir döneme denk gelen ziyaret, ABD'nin Türkiye ile ilişkilerini güçlendirmeye yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.