CHP'nin belediye başkan adaylarını açıklamasıyla birlikte, Behzat Ç. karakteriyle tanınan sanatçı Erdal Beşikçioğlu'nun Etimesgut ilçesinden adaylığı dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Beşikçioğlu'nun adaylığının kendi fikri olduğunu belirtti ve özellikle gençler arasında tanınırlığı olan bir isim olduğunu ifade etti. Beşikçioğlu'nun adaylığı, Etimesgut'ta çok sayıda adayın bulunmasına rağmen yapılan ankette öne çıktığı için değerlendirildi.

Devlet Bahçeli: "Kalkışmaya neden olanların başı mutlaka ezilmelidir" Devlet Bahçeli: "Kalkışmaya neden olanların başı mutlaka ezilmelidir"

Ancak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, İYİ Parti kökenli Mesut Özarslan'ı ve örgütün ilçe başkanı Cemal Emir'i istediği Etimesgut ilçesinde Beşikçioğlu'nun adaylığı, yerel ittifak hesaplarını etkileyebileceği gerekçesiyle Yavaş'ın itirazına neden oldu. Yavaş'ın, Beşikçioğlu'nun adaylığına karşı itirazını önceki günkü MYK toplantısına kadar sürdürdüğü belirtilirken, bu durumun yerel ittifak görüşmelerini nasıl etkileyeceği merak konusu oldu. Öte yandan, CHP lideri Özgür Özel ve Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un süreci birlikte yürüttüğü ifade edildi.