İran’da tutuklu bulunan Azerbaycan Türkü aktivist Abbas Lisani, ölüm orucuna başladığını duyurdu. Azerbaycan Türkü aktivist, özellikle İran’ın, Azerbaycan bölgesindeki tutsaklara yönelik zalimane eylemlerin durdurulması için ölene kadar açlık grevini sürdüreceğini bildirdi. Böylece, ölüm orucu ve açlık grevine başlayanların sayısı 8’e yükseldi.

İran’da yaşayan Azerbaycan Türkü aktivistler, ana dilde eğitim yapma gibi anayasal haklarını sivil ve barışçıl eylemlerle protesto ettikleri için çeşitli baskılara maruz kalıyor. İran’da tutuklu bulunan Azerbaycan Türkü aktivist Abbas Lisani, Erdebil Merkez Cezaevi Müdürlüğüne hitaben yazdığı mektubunda dün açlık grevine başlattığını açıkladı. Tutuklu aktivist Lisani, bugün ise ölüm orucuna devam etmesinin gerekçelerini anlattı. Lisani, “Tüm siyasi ve ideolojik tutuklulara, özellikle İran’ın Azerbaycan bölgesindeki tutsaklara yönelik zalimane eylemlerin durdurulması için ölene kadar (kuru ve sıvı gıda tüketmeyeceğim) açlık grevime başlıyorum.” dedi.

Netanyahu: Anlaşma olsa da olmasa da... Netanyahu: Anlaşma olsa da olmasa da...

İRAN’IN KÖTÜ MUAMELELERİNE AÇLIK GREVİYLE “DUR” DEDİ!

AA’da bugün yer alan habere göre Erdebil Cezaevinde tutuklu bulunan Azerbaycan Türkü aktivist Lisani, dün, “adi suçlardan hüküm giyen mahkumların siyasi tutukluların koğuşlarına konulması, cezaevi çalışanlarının kötü muamelesi ve yetkililerin siyasi tutukluların haklarına kayıtsız kalması” gibi gerekçelerle kuru gıdaları almadığı açlık grevine başlamıştı.
Aynı cezaevinde tutuklu bulunan Azerbaycan Türkü aktivist Yusuf Kari’nin de dün Lisani’ye destek için açlık grevine başladığı belirtilmişti. Bölgeden gelen haberlere göre Kari de bugün Lisani’yle ölüm orucuna başladı.

İlgili haber: İran’da tutuklu Azerbaycan Türkü aktivistler açlık grevine başladı

İRAN’DA AÇLIK GREVİNE BAŞLAYANLARIN SAYISI ARTTI

Büyük Tahran Cezaevindeki mahkumlardan Halid Pirzade, Hüseyin Haşimi ve Muhammed Turkmani’nin “yetkililerin şartlı tahliye sözünü yerine getirmemesi ve kendilerine yönelik muameleleri” nedeniyle dün açlık grevine başladığı aktarılmıştı. Bugün ise Ali ve Rıza Vaseki kardeşler ile Mihrdad Şeyhi’nin de açlık grevine başladığı, söz konusu mahkumların Lisani ve Kari’yle birlikte, yaşam şartları son derece zor olduğu bilinen Erdebil Merkez Cezaevi tecrit bölümüne nakledildikleri bildirildi.

AİLELERİYLE GÖRÜŞMELERİNE İZİN VERİLMİYOR

Bu bölümde tutulan mahkumların aileleriyle görüştürülmüyor. Mahkumlardan, haksızlıklara karşı günden güne artan katılıma göre böylece ölüm orucu ve açlık grevine başlayanların sayısı 8’e yükselmiş oldu.