AKP'li isimden gündemi sarsacak "sahte anket" iddiası AKP'li isimden gündemi sarsacak "sahte anket" iddiası

31 Mart yerel seçimleri öncesinde CHP'nin aday belirleme süreci devam ederken, İstanbul'un Avcılar ve Sarıyer ilçelerinde aday olan mevcut belediye başkanlarının aday gösterilmeyeceği iddiaları parti içinde tepkilere neden oldu. Bu gelişme üzerine bir grup CHP'li, İstanbul İl Başkanlığı binası önünde toplandı ve mevcut belediye başkanlarına destek eylemi düzenledi.

Avcılar ve Sarıyer'de aday olan mevcut belediye başkanlarının aday gösterilmeme iddialarına karşı çıkan partililer, genel merkeze çağrıda bulunarak, Sarıyer ve Avcılar'da aynı kişilerin aday gösterilmesini istediklerini belirttiler. Partililer, "İthal aday istemiyoruz" mesajı verirken, mevcut belediye başkanları Turan Hançerli ve Şükrü Genç'e destek sloganları attılar.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'ye destek veren bir partili, "Avcılar'a ithal başkan istemiyoruz. 40 yıldır imar sorunu olan bir Avcılar'ın sorununu çözen başkanın yolsuzluğu yok, hırsızlığı yok. O yüzden Avcılar'da tekrar Turan başkanı istiyoruz" dedi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e destek veren bir başka partili ise, "Bugün Turan Hançerli için buradayız. CHP Genel Merkezi'ne buradan sesleniyoruz. Bugün kentsel dönüşüme çözüm üretmiş bir başkana destek vermek için buraya geldik. Sarıyer Şükrü Başkan'ın şahsi çabaları ile kazanılmış bir belediyedir. Sarıyer'in kişisel entrikalara alet edilerek kaybedilmesini istemiyoruz. Binlerce Sarıyerli olarak Şükrü Genç'in aday yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Partililer, her iki belediye başkanına destek sloganları atarak, mevcut başkanların aday gösterilmesini talep etti. Avcılar ve Sarıyer'de aday belirleme süreci devam ederken, bu eylem CHP içindeki beklentileri ve talepleri gündeme taşıdı.