Artvin'de şiddetli yağışlardan olumsuz etkilenen Borçka ilçesinde heyelan hayatı olumsuz etkiledi. Gündoğdu Mahallesi'nde 4 bina toprak kayması nedeniyle zarar gördü. 

İliç'teki maden faciasında yeni gelişme: Acı haber geldi! İliç'teki maden faciasında yeni gelişme: Acı haber geldi!

Aynı mahalledeki 7 haneli 2 bina da toprak kayması sonrasında boşaltıldı. Binaların arka kısmından giren yağmur suyu ve balçık evlerin içerisine doldu. Binalarda yaşayan kişilerin tahliye edilmesinin ardından bina cephesinde yağmur suyu ve balçığı boşaltmak amaçlı Borçka Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından delikler açıldı. 

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, "Aşırı yağıştan dolayı burası eğimli bir bölge bu eğimli bölgeden dolayı toprak kaymaları, kayan yerler belirli yerleri doldurarak su birikintilerini göletler oluşturdu. DSİ gelip burada deşarj çalışması ya da buraya uygun ne gerekiyorsa onu yapması gerekiyor. Biz de buradayız. Sabaha kadar sahadaydık ve vatandaşın yardımına koştuk. Çok şükür herhangi bir can kaybımız yok ama maddi hasar yüksek düzeyde. Hasar tespit çalışmaları kısmen başladı. Ben sabahtan beri sahadayım gerekli fotoğrafları alıyorum. Gerekli raporlarımızı tutuyoruz. Dün de akşam üzeri ilgili fen işleri ve imar işlerindeki mühendis arkadaşlarımızı sahaya sürdük. Onlarda gerekli tedbirleri ve raporları aldılar ama bugün gün ışığıyla beraber sahada çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.