Yeniçağ Gazetesi yazarı Arslan Bulut 1 Ocak 2024 tarihli, “Devletin çorbasını içmek ve ötesi...” başlıklı köşe yazısında, 12 şehidin verildiği saldırıyı düzenleyenin Amerikan özel askerî şirketinin mensupları olduğunu iddia etti.

Arslan Bulut’un yazısından ilgili bölüm şöyle:

Bakan Tekin’den mülakat kaldırılacak mı sorusuna açıklama Bakan Tekin’den mülakat kaldırılacak mı sorusuna açıklama

“Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit harekât bölgesinde 12 askerimizin şehit edilmesi olayı konusunda bana gelen bilgiler var. Bu bilgilere göre saldırıyı, Suriye’nin Kamışlı bölgesinden gelen bir Amerikan özel askerî şirketinin mensupları yaptı. Bilindiği gibi Kamışlı’da Amerikan ordu mensupları ve özel askerî şirketler, PYD/PKK’ya ordu eğitimi veriyor. Saldırı sırasında öldürülen bu özel askerlerden ikisinin kasklarındaki kameraların kayıtları incelendi. Bu kayıtlardan, Mehmetçiklerin, saldırı sırasında doğru yönetilmediği için bu kadar kayıp verildiği değerlendirildi. Sözleşmeli subay veya astsubaylarla, Türk ordusunun yönetilemeyeceği bir defa daha anlaşıldı ama bu konularda kamuoyuna doğru bilgi verilmesi gerekiyor.

Cumhuriyetin 100’üncü yılında, Türkiye’nin Süper Kupa’sının Suudi Arabistan’da oynatılmasını emreden siyasi irade, siyasi sistemle birlikte ordunun sistemini de tarikat ve cemaatlerle bozdu. Oysa askerlikte disiplinin temeli hiyerarşidir!”