Tarihte bugün; 2 Mayıs Tarihte bugün; 2 Mayıs

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamalarda kullandığı "Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi." ifadesi sosyal medyada tepkilere neden oldu. Akşener, yerel seçim süreci için Sivas'ta düzenlenen partisinin etkinliğinde konuşarak Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in kendisini ziyaret ettiğini anlattı. Akşener,

"Küçük kızı elleri buz gibi, ayaklar buz gibi, burun buz gibi. Neden biliyor musunuz? Haykıra haykıra ağlayasım var. 'Anne gözümün önünden ayrılma, ya seni de babam gibi vururlarsa...' Nasıl biliyor musunuz, titriyor. Çünkü torbacılar öldürdü, katletti. Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi. Onun için de hiçbirimiz korkmadık ama o çocuğun babasını katledenler torbacılar, torbacılar. Ve onların yarın ne yapacaklarını o çocuk bilmiyor. Koruma polisleri çocuğu aldılar, bütün telefon numaralarını verdiler. Bir çocuğa bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Bu çocukların ahının yerde kalmaması için bizi seçin." ifadelerini kullandı. Akşener'in sözleri, özellikle siyasi cinayetler konusunda yapılan ayrımın eleştirilmesine sebep oldu. 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Akşener'in ifadelerine tepki göstererek, "Devlet öldürünce mert, torbacılar öldürünce kahpece mi oluyor cinayetler?" diye sordu ve Akşener'den "mertçe işlenen cinayetleri açıklamak" istedi.

Sosyal medyada yapılan birçok paylaşımda, siyasi cinayetlerin mertçe işlenmiş olmasının kabul edilemez bir anlayış olduğu ve cinayetin mertliğin ölçüsü olamayacağı vurgulandı. Akşener'in bu ifadeleri, toplumda farklı görüşlerden gelen eleştirilere neden oldu.