İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında seçim kampanyasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akşener, İstanbul, Ankara ve İzmir'de hazırladıkları afişlerin belediyelerin baskısı nedeniyle bilboardlara asılamadığını ifade etti. Belediyelerin bu engellemesinin ardında ana muhalefetin bulunduğunu belirten Akşener, "Bizi sansürlemek isteyen; saray değil belediye! Bizi engellemeye çalışan; Beştepe değil, Saraçhane!" şeklinde konuştu.

Akşener, seçim kampanyası için hazırladıkları bilboard görsellerinin belediyeler tarafından asılmasına izin verilmemesinin, özgürlüklerin kısıtlandığı bir durum olduğunu vurgulayarak, "Bugün de istiyor ki bilbordsuz seçim kampanyaları yapalım. Bu sefer önümüze engel çıkaran iktidar değil ana muhalefet, saray değil belediye, Saray değil, Saraçhane." ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamalarına göre, İYİ Parti'nin seçim kampanyası için hazırladığı görseller arasında yer alan sloganlardan biri de "Saray sansürüne de; belediye sansürüne de mecbur değilsin!" oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis’in görüşmesinin detayları… Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis’in görüşmesinin detayları…

Açıklamalarında belediyelerin sansürüne karşı duracaklarını belirten Akşener, partisinin demokrasi ve özgürlük ilkelerine bağlı kalarak seçim kampanyasını sürdüreceklerini ifade etti.