Erdoğan ve Biden’ın görüşmesi ertelendi: Neden ertelendiği belli oldu Erdoğan ve Biden’ın görüşmesi ertelendi: Neden ertelendiği belli oldu

Denizli'nin Bozkurt ve Baklan ilçelerinde Belediye Başkanlığı için BBP'den aday gösterilen Hamdi Cin ve Nasuh Altuntaş'ın adaylıkları, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından düşürüldü. İki adayın serüveni, AKP'nin düzenlediği temayül yoklamasına katılarak aday gösterilmemeleri üzerine BBP'ye geçmeleri ve ardından yaşanan itirazlarla şekillendi.

Bozkurt ilçesinde AKP'nin temayül yoklamasına katıldıktan sonra aday gösterilmeyen Hamdi Cin, BBP'den adaylık başvurusu yapmıştı. Ancak AKP, Cin'in adaylığına itirazda bulunarak Baklan İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. İlçe Seçim Kurulu'nun itirazı haklı bulmasının ardından BBP, konuyu İl Seçim Kurulu'na taşıdı. Ancak İl Seçim Kurulu, Hamdi Cin'in adaylığının geçerli olduğuna hükmetti. Bu durumu değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu, Cin'in adaylığını 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle düşürdü.

Benzer bir süreç, Baklan ilçesinde de yaşandı. AKP'nin temayül yoklamasına katıldıktan sonra aday gösterilmeyen Nasuh Altuntaş, BBP'den adaylığını açıklamıştı. Ancak yaşanan itirazlar sonucunda İl Seçim Kurulu, Altuntaş'ın adaylığını geçerli kabul etmişti. Yüksek Seçim Kurulu, AKP'nin talebi üzerine bu kararı 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle kaldırarak Altuntaş'ın adaylığını düşürdü.