Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından düzenlenen 34. Afrika Uluslar Kupası finalinde Fildişi Sahili, Nijerya'yı 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Naci Görür'den "Manisa" için uyarı geldi Naci Görür'den "Manisa" için uyarı geldi

Abidjan kentindeki Alassane Ouattara Stadı'nda oynanan mücadelede Nijerya, 38. dakikada William Troost-Ekong'un attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Ancak Fildişi Sahili, 62. dakikada Franck Kessie'nin attığı golle beraberliği yakaladı. Mücadelenin 81. dakikasında Sebastien Haller'in kaydettiği golle Fildişi Sahili, skoru 2-1'e getirerek şampiyonluğa ulaştı.

1992 ve 2015 yıllarının ardından üçüncü kez Afrika Uluslar Kupası'nı kazanan Fildişi Sahili, oyuncuları Max Gradel ve Serge Aurier ile mücadeleye damgasını vurdu. Gaziantep FK forması giyen Max Gradel ile Galatasaray'a transfer olan Serge Aurier, Fildişi Sahili'nin şampiyonluğunda önemli rol oynadı. Trabzonsporlu Nicolas Pepe ise yedek bekledi.

Nijerya'da forma giyen Bright Osayi-Samuel (Fenerbahçe), Paul Onuachu (Trabzonspor), Kenneth Omeruo (Kasımpaşa) ve Ahmed Musa (Sivasspor) ise mücadelede forma şansı bulamadı.