Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Acı'nın annesi Eylem Tok ve sürücü Timur Cihantimur'un Mısır ve ardından ABD'ye kaçışı, hukuki bir çıkmaza neden oluyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, anne Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur hakkında çıkarılan yakalama kararı, Türkiye ile ABD arasında diplomatik bir gerilimi de beraberinde getiriyor.

Adalet Bakanlığı, şüphelilerin iadesi için ABD makamlarıyla iletişim kurdu ve bu doğrultuda diplomatik yollarla talepte bulundu. Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un, Mısır'dan ABD'ye geçtikleri bilgisini alan yetkililer, Interpol aracılığıyla da iadelerini talep etti. Bakanlık, bu kapsamda ABD'ye iade talepnamelerini içeren evrakları hazırlayarak bir hafta içinde ilgili makamlara iletecek.

Erdoğan ve Biden'ın görüşeceği tarih belli oldu Erdoğan ve Biden'ın görüşeceği tarih belli oldu

Geçtiğimiz günlerde yaşanan kaza sonrasında ortaya çıkan detaylar, Timur Cihantimur'un olay yerinden annesi Eylem Tok'un aracıyla kaçtığını gösterdi. İstanbul Havalimanı'na varan anne-oğul, önce Mısır'a ardından ABD'ye geçerek izlerini kaybettirmişti. Ancak Türkiye'nin diplomatik girişimleri ve Interpol aracılığıyla yapılan başvurular, kaçan şüphelilerin iadesi için hukuki süreci başlatmış durumda.