Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da Eros isimli kedinin vahşice öldürülmesiyle ilgili olarak verilen hapis cezasıyla ilgili bir canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuya duyduğu hassasiyeti ve kamu vicdanındaki yeri üzerine şu ifadeleri kullandı:

Erdoğan'dan ABD'de Gazze eylemcilerine müdahale edilmesine sert tepki Erdoğan'dan ABD'de Gazze eylemcilerine müdahale edilmesine sert tepki

"Hepimiz bu konuda hassasız. Hatta bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız 'Nasıl olur böyle bir şey?' diyerek beni aradı. Cumhurbaşkanımız, kamu vicdanında bunun yeri olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanımız, bizzat takip ediyor."

Adalet Bakanı Tunç, olaya ilişkin olarak şunları da ifade etti:

"Kedi Eros'la ilgili o videoyu sonuna kadar izleyemedim. Peşinden koşarken kapattım. Burada kişi 1 ay tutuklu kalmış, sonrasında hüküm verilmiş, bu hükümde hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiş. Hemen Cumhuriyet Savcılığımız itiraz etti, itiraz neticesinde Ağır Ceza Mahkemesi kararı kaldırdı, yargılama yeniden başlayacak. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Nasıl olur böyle bir şey?' diyerek beni aradı. Hepimiz bu konuda hassasız. Ceza almış, hükmün açıklanmasının geri açıklanması müessesi var. Cumhurbaşkanımız, kamu vicdanında bunun yeri olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanımız, bizzat takip ediyor."

Bakan Tunç, olayın yeniden yargılanacağını ve sürecin devam edeceğini belirtti.