Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis'in açıklamaları şöyle:

Bölgemizde gelişen savaşlar bizim için çok büyük sorunlar teşkil etmektedir. Bizim yaşadığımız sorunlara çözüm yaratabilmek çok büyük önem arz ediyor. Aramızdaki ilişkiyi yeniden canlandırmaya karar verdik. Bu yol haritasının 3 boyutu vardı. Bugünkü görüşmemiz geleceği tasarlamak açısından çok büyük önem arz ediyor. İkili ticaretin artırılması, göç konusunda çok önemli bir sonuç elde ettik. Yunanistan'ın Türkiye'nin AB sürecinde sağlayacağı destek meselesini de ele aldık.

İşçi Bayramı için toplanan kalabalığın pisliğini 1 Mayıs’ta temizlik işçileri temizledi İşçi Bayramı için toplanan kalabalığın pisliğini 1 Mayıs’ta temizlik işçileri temizledi

Doğu Ege'de bütün yıl boyunca, 7 günlük süre boyunca Türk vatandaşlarının Ege Adaları'nı gezmesini karar olarak ele aldık. Bütün aşırı tavırların bertaraf edilmesi, bunlardan kaçınması konusunda hemfikirz kaldık. Kıbrıs konusunda BM kararları bizim için çok önemlidir. Kıbrıs konusunda gelişmeler bu doğrultuda olmalı.

İkili ticarette 10 milyar dolar hedefini koyduk.

Uygun zamanda tabiki kıta sahanlığı, deniz sahası meselelerini de konuşmaya hazır olacağız. Deniz hukuku bu tip anlaşmazlıkların çözümünde büyük önemli rol oynar. Bahar aylarında Ankara'da sizinle görüşme imkanım olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ise şöyle:

Yunanistan'ı son olarak 2017'de ziyaret etmiştim. Tekrar Atina'da olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Cumhurbaşkanı ve Miçotakis ile faydalı görüşmeler yaptık. Atılabilecek adımları ele aldık. Aramızdaki diyalog kanallarının açık kalmasının önemini vurguladık.