ABD'de, Florida Valisi Ron DeSantis, Cumhuriyetçi Parti’de başkan adaylığı yarışından çekildi. Cumhuriyetçi DeSantis, çekilme kararını X sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoyla duyurdu.

Biden öğrenci protestoları ile ilgili açıklama yaptı Biden öğrenci protestoları ile ilgili açıklama yaptı

Cumhuriyetçilerin eski ABD Başkanı Donald Trump'a bir şans daha vermek istediğinin açık olduğunu kaydeden DeSantis, "Donald Trump'la Covid-19 salgını ve Antony Fauci'yi seçmesi nedeniyle bazı anlaşmazlıklarımız oldu. Ancak, Trump'ın mevcut başkan Joe Biden'den üstün olduğu açık." ifadelerini kullandı. DeSantis, Cumhuriyetçi adayı destekleyeceğine daha önce söz verdiğini ve bu sözünü tutacağını belirtti. Başarılı olabileceğini düşünmediğini ve oy verenlerin daha fazla vakit ve kaynağını almayacağını ifade eden DeSantis, 2024 başkanlık seçimleri aday adaylığından çekildiğini duyurdu.

DeSantis 15 Ocak'ta Iowa’da yapılan ilk ön seçimde oyların yüzde 21,2'sini alarak, yüzde 19,1 oy alan Nikki Haley’in az farkla önünde ikinci olmuştu. Trump ise oyların yüzde 51’ini alarak ön seçimi kazanmıştı. Ön seçimin ardından DeSantis ikinciliğini kutlasa da, son aylarda vaktinin ve parasının önemli bölümünü bu eyaletin 99 seçim bölgesini tek tek gezmeye harcayan Florida Valisi için bu sonuç başarısızlık olarak görülmüştü.