BD Federal Temyiz Mahkemesi, eski Başkan Donald Trump'a yönelik kötü haberlerle gündemde. Mahkeme, Trump'ın dokunulmazlığının olmadığına ve 2020 seçimlerini bozmaya yönelik komplo kurma suçlamasıyla yargılanabileceğine oy birliğiyle hükmetti. Mahkeme, eski Başkanın görevdeyken sahip olduğu dokunulmazlığın, bu tür bir kovuşturmaya karşı koruma sağlamadığına karar verdi.

Biden öğrenci protestoları ile ilgili açıklama yaptı Biden öğrenci protestoları ile ilgili açıklama yaptı

Mahkemenin kararıyla birlikte Trump'ın, söz konusu suçlamalarla ilgili adli süreçle yüzleşebileceği belirtiliyor. Mahkeme, Trump'ın vatandaş konumuna geçtiğini ve görev süresinin sona ermesiyle birlikte dokunulmazlık avantajını kaybettiğini vurguladı.

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Özel Yetkili Savcı Jack Smith tarafından hazırlanan 45 sayfalık iddianamede, Trump'ın 2021'deki ABD Kongre baskınındaki rolü ve 2020 başkanlık seçim sonuçlarına müdahalesine odaklanılmıştı. Trump, dokunulmazlığı olduğunu iddia etse de, Federal Temyiz Mahkemesi'nin kararı, bu iddianın reddedildiğini ortaya koydu.

Trump'ın itiraz etmesi durumunda ABD Yüksek Mahkemesi'ne taşıması beklenirken, bu gelişme 2024 ABD Başkanlık seçimleri öncesinde siyasi arenada önemli bir gündem maddesi haline geldi. Özellikle Trump'ın Cumhuriyetçi Parti içindeki liderliğini koruması ve ön seçimlerdeki başarısı, bu hukuki sürecin siyasi etkilerini daha da artırabilir.