İsrail medyasına göre, ABD ile İsrail arasında büyük bir silah anlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamında, İsrail'e çok sayıda F-35 ve F15 AI uçağı ile Apache savaş helikopteri tedarik edilecek. İsimleri belirtilmeyen yetkililere göre, anlaşma Gazze Şeridi'ndeki devam eden çatışma ve kuzeydeki Lübnan Hizbullah'ıyla yaşanan gerilim döneminde imzalandı. Yetkililer, anlaşmanın "olağanüstü büyüklükte" olduğunu belirtti.

Gazze Şeridi'nde devam eden çatışma, 7 Ekim 2023'te Hamas'ın İsrail'e yönelik kapsamlı saldırısıyla başladı. İsrail, bu saldırılarda birçok can kaybı yaşandığını duyurdu. 7 Ekim'den bu yana süren çatışmalarda, Gazze'de binlerce Filistinlinin öldüğü ve on binlercesinin yaralandığı bildirildi. Çatışmaların etkisiyle sivil altyapı da zarar gördü.

İsrail ordusu, çatışmaların başladığı tarihten itibaren 556 askerin öldüğünü açıkladı. 24 Kasım 2023'te başlayan ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da ise karşılıklı olarak esirler serbest bırakıldı. Ancak İsrail, binlerce Filistinliyi hala alıkoyup hapsetmeye devam ediyor.

Ayrıca, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 373 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki çatışmalarda ise Lübnanlı siviller ve Hizbullah mensupları ile İsrailli siviller ve askerlerin öldüğü bildirildi.

Netanyahu: Anlaşma olsa da olmasa da... Netanyahu: Anlaşma olsa da olmasa da...