Türkiye, organize suç örgütleriyle mücadelede önemli bir başarıya daha imza attı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın liderliğinde, Yalova merkezli düzenlenen "Kafes-47" operasyonları, bölgede faaliyet gösteren "Çakar" organize suç örgütünü etkisiz hale getirdi. Operasyon kapsamında örgütün elebaşlarından Yılmaz ve Erdem Çakar'ın yanı sıra 6 şüpheli daha gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, suç örgütleriyle mücadelede kararlılıkla ilerlediklerini belirterek, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, tek tek kafese koyacağız" ifadelerini kullandı.

Mahzen-31 operasyonlarında son durum! Mahzen-31 operasyonlarında son durum!

Operasyonlar sonucu, örgüt üyelerinin işlediği çeşitli suçlar ortaya çıktı. "Çakar" isimli örgüt, Yalova'da faaliyet gösteren oto lastik, petrol istasyonu, işçi servisi işletmeciliği ve çiçek yetiştiriciliği yapan kişilerin bir araya gelerek kurduğu, fahiş miktarlarda faiz karşılığında vatandaşları borçlandırarak "Tefecilik" suçunu işlemiş. Ayrıca, borcunu ödemeyen esnaflara baskı yaparak mal, araç, şirket ve gayrimenkullerini cebren ele geçirerek "Yağma Suçunu" işlemişlerdir.

Operasyonlar sırasında 4 ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 2 av tüfeği, büyük miktarda Türk Lirası ile birlikte çok sayıda senet, çek, tapu ve dijital materyale el konuldu. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından koordine edilen operasyonları düzenleyen emniyet güçleri, suç örgütünün karmaşık yapısını çözerek önemli bir halk güvenliği zaferi elde etti. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonu düzenleyen kahraman polisleri tebrik ederken, milletin dualarının da bu başarıda büyük bir etken olduğunu vurguladı.