İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kafes-38" operasyonu kapsamında Balıkesir'de Cengiz Güven liderliğindeki ve Tekirdağ'da Nevzat Halitoğlu liderliğindeki 2 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlar, Balıkesir, Burdur, Manisa ve Tekirdağ illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Mahzen-31 operasyonlarında son durum! Mahzen-31 operasyonlarında son durum!

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonların "Tefecilik, Yağma, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" suçlarına yönelik olduğunu belirtti. Operasyonlar sonucunda şüphelilerin ekonomik zorluk içindeki vatandaşlara faizle borç para verdiği, borç vadesi geldiğinde faiz artırarak yüksek meblağlı para talep ettikleri, borcunu ödeyemeyen mağdurların mal varlıklarına tehdit ve şiddet uygulayarak el koydukları, ayrıca uyuşturucu imal ve ticareti ile silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptıklarının tespit edildiğini aktardı.

Operasyonlar neticesinde örgüt liderleri ve 16 şüphelinin yakalandığını ifade eden Bakan Yerlikaya, suçtan elde edildiği değerlendirilen 58 milyon TL değerindeki malvarlıklarına tedbir kararı uygulanmasına yönelik çalışmaların başlatıldığını belirtti. Operasyonlarda 312 adet senet, 5 adet çek, uyuşturucu madde, para, tapu, silah ve mühimmatın ele geçirildiğini de söyledi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı'nı tebrik ederek, suç örgütlerine göz açtırmayacaklarını vurguladı.