Firari iş insanı ABD'de görüntülendi: "İkinci bir Reza Zarrap davası çıkmaz" Firari iş insanı ABD'de görüntülendi: "İkinci bir Reza Zarrap davası çıkmaz"

2023 yılında yitirdiğimiz ünlüler…

Özkan Uğur

Mazhar Fuat Özkan (MFÖ) grubunun üyesi müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur Temmuz ayında, 69 yaşında hayatını kaybetti.

Birçok sinema filmi ve televizyon dizilerinde de rol almış Özkan Uğur, Kurtalan Ekspres grubunun ilk kadrosunda yer alıyordu.

1970'lerde çok sayıda müzik grubuna dahil oldu, kendi gruplarını kurdu. 80'lerden itibarense Mazhar Alanson ve Fuat Güner'le çalışmalarına yoğunluk vermişti.

Erkin Koray

Anadolu rock müziğinin efsanevi ismi Erkin Koray, 7 Ağustos'ta 82 yaşında hayatını kaybetti.

Koray, uzun süredir yaşadığı Kanada’nın Toronto şehrinde , yaşadığı sağlık sorumları nedeniyle kaldırıldığı hastanede vefat etti.

Koray'ın vefatını duyuran kızı Damla Koray, "Doğrusu hiç şaşmayan, tanıdığım en sağlam adam; Anadolu Rock'ın mucidi, sevgili babam... Eserlerin dilimizde, aşkın kalbimizde yaşayacak, daima ve ilelebet" yazdı.

Keman virtüözü Suna Kan

Keman virtüözü, emekli Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) solist sanatçısı Prof. Dr. Suna Kan, Temmuz ayında 87 yaşında hayatını kaybetti.

Kan, Mozart'ın 5. Keman Konçertosu'nu dokuz yaşında verdiği ilk konserinde çalmış, 1948'de İdil Biret ile "Harika Çocuklar Yasası" kapsamında Paris'e gönderilmişti.

Can Gürzap

Aralık ayında, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Can Gürzap 79 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünü ve Londra'da Central School of Speech and Drama'da eğitim gören Gürzap; Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yönetmenlik ve oyunculuk yaptı, öğretmen olarak derslere de girdi.

Tarihçi Prof. Dr. Zafer Toprak

Tarihçi, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Zafer Toprak, Haziran ayında 77 yaşında hayatını kaybetti.

Tarih Vakfı'nın kurucuları arasındaki Prof. Dr. Zafer Toprak, vakfın Bilim Kurulu üyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü kurucu başkanıydı.

Sunucu ve yazar Metin Uca

Yazar ve sunucu Metin Uca, Kasım ayında 62 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü kantocu ve tiyatro sanatçısı Nurhan Damcıoğlu

Türkiye'nin en ünlü kantocusu olan ses sanatçısı, tiyatro ve sinema oyuncusu Nurhan Damcıoğlu, 82 yaşında hayatını kaybetti.

Eski CHP lideri Deniz Baykal

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 11 Şubat'ta 84 yaşında hayatını kaybetti.