Avusturalya'dan Ukrayna'ya 100 milyon dolar Avusturalya'dan Ukrayna'ya 100 milyon dolar

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, İslam dünyasının iklimine girdiği Ramazan ayını kutladı. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, mesajında Ukrayna’nın, Kırım Tatarlarının da içinde olduğu Müslümanlar için vatanı temsil ettiğini vurguladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, İslam dünyasının Ramazan ayını tebrik etti. Cumhurbaşkanı Zelenskıy’ın resmi sosyal medya sayfası üzerinden yayımlanan mesajda, “Ukraynalılar dini inançlarında farklılık gösterir, ancak daha iyi olma arzusunda birleşirler. Ukrayna, Kırım Tatarları da dahil olmak üzere Müslüman toplumlar için bir vatandır. Ramazan ayının başlangıcında, ortak topraklarımızda imanın güçlenmesini ve refahı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA ANKARA BÜYÜKELÇİSİNDEN RAMAZAN AYI MESAJI

Öte yandan, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga (Andrii Sybiha) da, tüm İslam alemine rahmet ve bereket temennilerini iletti. Sıbiga sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımda, “Mübarek Ramazan ayının tüm İslam âlemine rahmet, bereket, sağlık ve huzur getirmesi dileğiyle…” ifadelerini kullandı.