Almanya'da uzun yıllardır beklenen çifte vatandaşlığı kolaylaştıran tasarı, meclisten geçerek yasalaştı. Oylama esnasında yasa tasarısı için 382 kabul oyu kullanılırken 234 hayır oyu verildi. 

ALMANYA ÇİFTE VATANDAŞLIK YASASI NELER GETİRİYOR?

- "Çifte vatandaşlık yasası" olarak bilinen "Vatandaşlık Yasasının Modernizasyonu Yasası"yla Alman vatandaşlığına geçmek için istenen yasal ikamet süresi, 8 yıldan 5 yıla indirildi.

- Alman vatandaşlığına geçmek isteyen kişinin ülkedeki yaşam şartlarına uyum sağlama konusunda okul veya mesleki başarısının bulunması, gönüllü çalışmalar yapması veya dil öğrenmek için özel çaba sarf etmesi gibi durumlarda, süre 3 yıla düşürüldü.

Dengeler değişti! Kamala Trump'ı solladı Dengeler değişti! Kamala Trump'ı solladı

- Çifte vatandaşlık imkanı tanındığı için daha önce yürürlükte olan ve gençleri 23 yaşına kadar ebeveynlerinin vatandaşlığı veya Alman vatandaşlığı arasında seçim yapmaya zorlayan "opsiyon modeli" tamamen kaldırıldı. 

- Almanya'da doğan çocuklar Alman vatandaşı olmasalar bile ebeveynlerinden birinin en az 5 yıl yasal olarak ülkede ikamet etmesi halinde Alman vatandaşlığı almasına olanak sağlandı. 

Editör: Haber Hergün