ABD'de 3 ülkeye askeri yardım paketi onaylandı ABD'de 3 ülkeye askeri yardım paketi onaylandı

Almanya'da uzun yıllardır beklenen çifte vatandaşlığı kolaylaştıran tasarı, meclisten geçerek yasalaştı. Oylama esnasında yasa tasarısı için 382 kabul oyu kullanılırken 234 hayır oyu verildi. 

ALMANYA ÇİFTE VATANDAŞLIK YASASI NELER GETİRİYOR?

- "Çifte vatandaşlık yasası" olarak bilinen "Vatandaşlık Yasasının Modernizasyonu Yasası"yla Alman vatandaşlığına geçmek için istenen yasal ikamet süresi, 8 yıldan 5 yıla indirildi.

- Alman vatandaşlığına geçmek isteyen kişinin ülkedeki yaşam şartlarına uyum sağlama konusunda okul veya mesleki başarısının bulunması, gönüllü çalışmalar yapması veya dil öğrenmek için özel çaba sarf etmesi gibi durumlarda, süre 3 yıla düşürüldü.

- Çifte vatandaşlık imkanı tanındığı için daha önce yürürlükte olan ve gençleri 23 yaşına kadar ebeveynlerinin vatandaşlığı veya Alman vatandaşlığı arasında seçim yapmaya zorlayan "opsiyon modeli" tamamen kaldırıldı. 

- Almanya'da doğan çocuklar Alman vatandaşı olmasalar bile ebeveynlerinden birinin en az 5 yıl yasal olarak ülkede ikamet etmesi halinde Alman vatandaşlığı almasına olanak sağlandı.