Yunanistan, Türkiye sınırında bir ay önce Meriç nehrini tanklarla geçme tatbikatı yapmıştı. Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre Yunanistan bu kez Vardar’ı geçmeye çalıştı.

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri, yaz tatbikatlarına devam ediyor. Kısa süre önce Yunanistan-Türkiye sınırında Meriç Nehri’ni geçme tatbikatının ardından bu defasında da Vardar Nehri’nde benzeri bir tatbikat gerçekleştirildi.

Yunanistan Kara Kuvvetlerinin taktik tatbikatlarından biri olan 'GRANİKOS' tatbikatının son aşaması Vardar (Aksios) Nehri’nde Yüzer Unsurlar Eğitim Merkezi’nde Kara Kuvvetleri birimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Moskova’daki araç patlamasında Rus Korgeneral Yaroslav Moskalik hayatını kaybetti Moskova’daki araç patlamasında Rus Korgeneral Yaroslav Moskalik hayatını kaybetti

Tatbikatın amacı, personelin savaş ortamı koşullarında su engelini geçme tekniği konusunda gerçekçi bir şekilde eğitilmesiydi.