Türkiye günlerdir sağanak yağışların etkisi altında esir olmuş durumda. Bu yağışlarla birlikte başta doğu bölgeler olmak üzere hava sıcaklıkları da hissedilir derecelerde düştü. Ancak bugünden itibaren hava sıcaklıklarının özellikle batı bölgelerde artması bekleniyor. İstanbul'da hafta sonu hava sıcaklıklarının 28 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Sağanak yağışların da hafta sonunda etkisini kaybedeceği belirtiliyor.

İstanbul ve Bursa'da çarşamba günü az bulutlu ve sakin bir hava hakim. Başkent Ankara'da ise yerel ve hafif yağmur devam edecek. Antalya'da güneş görülse de Kaş-Kumluca arasında yağış geçişleri bekleniyor. İzmir'de ise hava açık. Tahmini sıcaklık değerleri ise şöyle: İstanbul 24, Ankara 23, İzmir ve Bursa 27, Antalya 25 derece.

Marmara'da çarşamba günü rüzgar hafif eserken, Kocaeli çevresinde güneş parlıyor. Trakya'da ise daha bulutlu bir hava hakim, Edirne-Kırklareli kesiminde sağanak yağış geçişleri görülebilir. Tahmini sıcaklık değerleri şu şekilde: Kocaeli ve Çanakkale 26, Edirne 25, Balıkesir 29 derece.

İç Anadolu'da yağışlar hafta sonuna kadar aralıklı olarak devam edecek. Çarşamba günü Konya, Nevşehir ve Sivas boyunca yağmur geçişleri bekleniyor. Eskişehir'de hava biraz bulutlu ve yerel yağış olasılığı bulunuyor. Bölgede sıcaklık 23-24 derece civarında seyredecek.

Ege sahillerinde güneşli bir hava hakimken, iç kesimlerde hava çoğunlukla parçalı bulutlu. Karayel'in sert esintisi hafif lodosa dönüşmekte. Önümüzdeki günlerde ciddi bir yağış beklenmiyor. Tahmini sıcaklık değerleri şu şekilde: Manisa 30, Denizli 28, Muğla 25, Kütahya 24, Bodrum 27 derece.

Akdeniz'de çarşamba günü sağanak yağmur, özellikle Isparta çevresinde devam edecek ve ara ara kuvvetli olacak. Adana civarında ise hava biraz bulutlu ve yağış iç kesimlerde hafif şekilde görülebilir. Tahmini sıcaklık değerleri şu şekilde: Isparta 24, Adana ve Mersin 29, Kahramanmaraş 31 derece.

Karadeniz'in batısında sıcaklık artış gösteriyor ve yağışlar bir gün ara veriyor, ancak perşembe günü tekrar başlıyor. Bölgenin doğusunda ise çarşamba günü yağmur, iç kesimlerde hafif şekilde beklenirken, Rize ile Artvin arasında sağanak yağışlar görülecek. Tahmini sıcaklık değerleri şu şekilde: Bolu 24, Samsun 22, Trabzon 21 derece.

Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de yayımlandı Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de yayımlandı

Doğu Anadolu ve Güneydoğu'da güneşli ve sıcak günler devam edecek. Hafta sonuna kadar yer yer bahar sağanakları beklense de, bunlar hafif ve az noktalarda olacak. Çöl tozu taşınımı ise cuma günü sona erecek. Tahmini sıcaklık değerleri şu şekilde: Erzurum 24, Malatya 30, Diyarbakır 35, Şanlıurfa 33 derece.

Editör: Burak Hakkı Polat