Sözcü TV'nin önde gelen haber sunucularından Fatih Portakal, Yeniden Refah Partisi'nin seçimlere kendi adaylarıyla gireceğini açıklayan Genel Başkan Fatih Erbakan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Yavuz Ağıralioğlu'na yaptığı adaylık teklifinin reddedildiğini duyurdu. Portakal, YRP'nin aday arayışıyla ilgili kulis bilgilerini Kağıthane'deki bir esnaf lokantasında öğrendiğini ifade etti.

Türk Boyları ve Akraba Toplulukları Haberleşme Derneğinden 3 Mayıs mesajı Türk Boyları ve Akraba Toplulukları Haberleşme Derneğinden 3 Mayıs mesajı

YRP'nin ilçe teşkilatından gelen bilgilere göre, Yavuz Ağıralioğlu'nun YRP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için düşünülen ilk isim olduğu ortaya çıktı. Ancak Ağıralioğlu'nun, teklifi düşünmeden reddettiği belirtildi. Portakal, yaşanan bu gelişmeyi şu sözlerle aktardı: "Bugün bir esnaf lokantası var Kağıthane'de. 3 tane beyefendi girdi içeri, yakalarında Yeniden Refah Partisi'nin rozeti vardı. Gelen kişiler YRP'nin ilçe teşkilatında görevliler. Hayırlı olsun Fatih Bey kendi adayınızı açıklayacakmış, kim olacak, var mı kulağınıza gelen bir isim dedim. Bana 'Yavuz Ağıralioğlu olabilir' dediler. 'Hadi canım' dedim. 'Kendi parti kurmaya çalışıyor, olabilir mi ya' dedim. 'Evet' dediler, olmazsa Elif Erbakan'ı görmek istediklerini söylediler. Yavuz Bey, teşekkür ederek YRP'den şu an için aday olmayı düşünmediğini ifade etmiş. Teklif de Fatih Erbakan'dan gitmiş."