Whatsapp’ın tepkilere neden olan gizlilik sözleşmesi kararına dair yeni açıklama geldi. Buna göre kullanıcıların yeni sözleşmeyi kabul etmemesi halinde hesaplar askıya alınmasa da uygulamanın işlevselliği kademeli olarak azaltılacak. Ancak bir süre sonra mesajlar ve aramalar iletilmeyecek.

Gizlilik sözleşmesinde gittiği değişiklikten ötürü tepkilere neden olan WhatsApp’ın, yeni gizlilik sözleşmesinin onaylanma tarihi 15 Mayıs’a ertelenmişti. Bu tarihten sonra sözleşmeyi kabul etmeyenlerin hesaplarının önce askıya alınacağını ve ardından 120 gün içinde silineceğini açıklayan WhatsApp, yeni kararını açıkladı. Facebook bünyesindeki mesajlaşma platformu WhatsApp’tan dün yapılan son açıklamaya göre 15 Mayıs’a kadar sözleşmeyi onaylamayanların hesabı askıya alınmayacak ve silinmeyecek. Ancak uygulama bu tarihten sonra gizlilik sözleşmesi hatırlatması yapmaya başlayacak ve bu uyarı bir süre sonra kalıcı hale gelecek.

Yapay zeka öğrencilerin başını yaktı Yapay zeka öğrencilerin başını yaktı

Sonraki süreçte ise WhatsApp kullanıcılarının hesaplarında işlevsellik azaltılacak ve sohbet listesine erişim kaldırılacak. Sınırlı kullanım için birkaç hafta süre verilecek. Bu süre içerisinde de sözleşme halen onaylanmaz ise WhatsApp gelen mesajları ve aramaları tamamen iletilmeyecek.