Kardeş olan iki Uygur mahkum Mayıs ayı başlarında Doğu Türkistan’ın Kunes ilçesindeki Karabuğra Cezaevi’nde sebze tarlasında çalışırken katledildi.

Yaşasın Türkiye dediğin için hapis yatmıştı:  Sadun Köprülü unutulmadı Yaşasın Türkiye dediğin için hapis yatmıştı:  Sadun Köprülü unutulmadı

Habernida’nın aktardığına göre, cezaevinde çıkan arbede de 3. bir kişi olaya karıştı ve gardiyan silahını çekerek iki Uygur kardeşi katletti.

Kardeşler hakkında, Doğu Türkistan’da Kızılsu Kırgız Özerk İli’nin başkenti olan Atuş’tan oldukları dışında başka bir bilgi bilinmiyor.

2017 yılında, Çinli yetkililer “terörizm” ve “dini aşırılık” olarak adlandırdıkları durumları ortadan kaldırmak amacıyla Doğu Türkistan’da Uygurları ve diğer Türki Müslümanları toplu olarak gözaltına almaya başladığında, Karabuğra Cezaevi bölgenin diğer bölgelerinden getirilen mahkumları da kabul edecek şekilde genişletildi.

Baskıların bir parçası olarak Çinli yetkililer Mısır’da ve diğer ağırlıklı olarak Müslüman ülkelerde eğitim gören Uygur öğrencilerin Doğu Türkistan’a dönmelerini emretti ve bu öğrenciler yurtdışında eğitim görmek gibi sözde bir “suç” işledikleri gerekçesiyle tutuklandı.

Editör: Haber Merkezi