,2024’ün ilk gününde Galata Köprüsü'nde AKP'ye yakın dernek ve vakıfların oluşturduğu Milli İrade Platformu ‘Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet’ mitingi yaptı.

Söz konusu mitinge katılan, elinde tevhid bayrağı bulunan ve şeriat propagandası yapan İsmail Aydemir, Şişhane Meydanı'ndaki iş merkezinin önünden geçtiği sırada bir kişi tarafından yumruklu saldırıya uğradı.

MGK toplantısı sonrası 9 maddelik bildiri! MGK toplantısı sonrası 9 maddelik bildiri!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Aydemir’e yumruk atan Ege Akersoy hakkında sosyal medyada açıklamalarda bulundu.

“Biraz önce yumruk attığı için tutuklanan Ege Akersoy Yıldız Teknik Üniversitesi 4.sınıf elektrik elektronik mühendisliği öğrencisi imiş. Başarılı bir öğrenci olduğu için burs alıyormuş.

Ege’nin babası emekli bir subay. Biraz önce kendisi ile görüştüm. Ege’nin hayatı boyunca hiç kavga etmediğini, kavga etmeyi bilmediğini söyledi. “Ancak” dedi babası  “son günlerde Türk bayrağına, Atatürk’e yapılan saygısızlıklara çok içerlemişti, çok dolmuştu. Keşke yapmasaydı.”” Dediğini aktardı. Özdağ ayrıca “Öte yandan karakoldan gelen bilgi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın karakolu aradığı doğrultusunda. Ege Akersoy tutuklandı. Ege Akersoy’a polisin yanında saldıran ile ilgili bir takibat olduğunu duymadım. Konuyu takip edeceğim.” Diyerek olayın takipçisi olacağını aktardı.

özdağ tweet -2

Özdağ ayrıca bu mitingin Hamas ile dayanışma için yapılmadığını vurguladı.

“AK Parti bugün yine Filistin’e destek mitingi yaptı. Eğer AKP muhalefette olsaydı böyle bir miting yapması makul olurdu. AK Parti muhalefete olsa bir başka hükümet AK Parti’nin bugün uyguladığı politikaları uygulasa cuma namazları sonrasında mitingler düzenlenirdi.

Ancak AK Parti bu mitingi Filistin’e destek, Hamas ile dayanışma için yapmadı. İsrail’e olan desteğini örtmek için yaptı. Kürecik İsrail’in kendisini korumasını sağlayan bilgiyi aktarmaya devam ediyor. İncirlik’ten silah ve cephane sevkiyatı devam ediyor. İsrail ile ticarette 2023 altın yıl oldu. 2024’de de AK Parti’nin İsrail’e desteği devam edecek.

Zafer Partisi ilk günden itibaren mitingler ve kahve basmalar ile yapılan gaz alma operasyonları yerine bölgesel barışa hizmet edecek ve soykırımı durduracak dış politikayı savunuyor.”

özdağ 2

Editör: Haber Merkezi