İşte gazeteci cinayetlerinin en çok işlendiği ülkeler İşte gazeteci cinayetlerinin en çok işlendiği ülkeler

Yalova’da 24.sü düzenlenen Türk Boyları Kültür Şenliği çerçevesinde davet edilen Rusya’daki fonların en büyüklerinden biri olan Uluslararası İşbirliği Vakfı Başkanı Marat Kabaev Türkiye’ye geldi.

Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nda bulunan Müslüman toplulukları bir çatı etrafında toplamak amacıyla kurulan vakfı, daha sonra diğer İslam ülkelerinde de faaliyetler göstererek şubeler açtı. İslam ülkelerinin yanısıra Kuzey Avrupa, Kuzey Ve Güney Amerika’da da resmi ve kurumsal olarak faaliyet gösteren vakıf, aynı zamanda Bağımsız Devletler Topluluğu (Rusya)’daki en büyük fon yöneticisi olarak biliniyor. 200 milyar dolardan fazla bir bütçeye hükmeden vakıf, İslam ülkelerindeki Müslümanların karşılıklı güvene dayalı ticaret ve işbirliği konusunda çalışmalar yürüten vakıf, Türkiye’de de faaliyet göstermeye başladı.

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz’da giriştiği darbe teşebbüsü sırasında Türkiye’nin yanında yer aldığını açıklayan ve bu konuda da Rusya devletinin görüşlerini hızlıca açıklamasında etkin olan vakıf, 15 Temmuz yıldönümüne denk gelen 24. Türk Topluluklar Kültür Şenliği’nin davetlisi olarak Yalova’ya geldi.

Yalova’da iş çevreleri ile çeşitli temaslarda bulunan Kabaev’in, “İslam ticaret kurallarını kabul eden başka din ve inançlara mensup iş çevreleri ile de ticareti teşvik ettiği öğrenildi.

Öğrenildi.