18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı’nın 77. yıl dönümü yaklaşırken; Türkiye’deki pek çok sivil toplum kuruluşu sürgünü anmak üzere program düzenliyor. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı da, Türkiye genelinde bir çok teşkilata, Kırım Tatar Sürgünü ve Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu konulu seminerlerin düzenlenmesi talimatı verdi. Gaziemir Ülkü Ocakları tarafından 8 Mayıs 2021’de yapılan seminerde, Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay Kırım Tatar Sürgünü ve Kırımoğlu’nu anlattı.

Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, 8 Mayıs’ta Ülkü Ocakları İzmir Gaziemir Şubesinin düzenlediği seminerde, “1944 Kırım Tatar Sürgünü ve M. Abdülcemil Kırımoğlu” konu başlığı ile konuşmalarını gerçekleştirdi. Karatay, Kırım Tatar halkının 1944 yılındaki sürgün acısından 2014 yılında Rus işgaline kadar devam eden tarihi süreci anlattı. Rusya’nın Kırım üzerindeki tarihi emelleri noktasında katılımcıları bilgilendirdi.

Zafer Karatay, Rusya’nın Kırım’ı işgalinin geçici olduğunu ifade ederek, “Kırım işgal edilebilir, biz yeniden onu kurtarırız; kurtardık da ama Türkiye’ye bir zarar gelirse tüm Türk dünyası etkilenir. Bu sebeple Türkiye güçlü olmak zorundadır.” dedi.

MSB duyurdu: Şehidimiz var MSB duyurdu: Şehidimiz var

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezinin talimatıyla, Türkiye genelindeki pek çok teşkilat bünyesinde, yaklaşan Kırım Tatar Sürgünü’nün yıl dönümünde hayatını kaybedenleri anmak ve Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu konulu konferanslar düzenliyor.