4 aylık bebeğini 9 metre yükseklikteki evinin camından sarkıttı 4 aylık bebeğini 9 metre yükseklikteki evinin camından sarkıttı

Erdemli Ülkü Ocakları Eğitim Seminerlerinde, “1944 Kırım Tatar Sürgünü – Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu” konulu konferans gerçekleştirildi. Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Sn. Dr. Nazım Kuruca’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu da katıldı.

18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı’nın 77. yıl dönümü yaklaşırken; Türkiye’deki pek çok sivil toplum kuruluşu sürgünü anmak üzere program düzenliyor. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı da, Türkiye genelinde bir çok teşkilata, Kırım Tatar Sürgünü ve Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu konulu seminerlerin düzenlenmesi talimatı verdi. Bu kapsamda Erdemli Ülkü Ocakları tarafından 11 Mayıs 2021’de yapılan eğitim seminerinde, “1944 Kırım Tatar Sürgünü – Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu” konulu konferans gerçekleştirildi. Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen konferansa Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Sn. Dr. Nazım Kuruca’nın konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca konferansa Ukrayna milletvekili, Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu da bağlanarak konferansa katılanlara sürpriz yaptı.