Dünya matematik şampiyonu Alperen Şirin! Dünya matematik şampiyonu Alperen Şirin!

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Ukrayna heyeti üyeleri, resmi ziyaretle bugün Ankara’ya geldi. Mariya Mezentseva başkanlığındaki heyet, Ankara’daki temaslarına Anıtkabir’den başladı. Ardından, AKPM Türkiye heyeti ile bir araya gelen Ukraynalı parlamenterler, Türkiye Büyük Millet Meclisini (TBMM) ziyaret etti.

AKPM Ukrayna heyeti, resmi ziyaret kapsamında geldikleri Ankara’daki temaslarına devam ediyor. Bugün gerçekleşen ziyaret Anıtkabir’den başlamıştı. Ardından Ukrayna heyeti TBMM’yi ziyaret ederek, AKPM Türk Grubu üyeleri ile bir araya geldi. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Başkanı, AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız ve Ukrayna Milletvekili, AKPM Ukrayna Heyeti Başkanı Mariya Mezentseva görüştü. Hemen ardından başlayan heyetler arası görüşmede, Türk ve Ukrayna heyetinin ortak atacağı adımlar müzakere edildi.

Ardından AKPM Ukrayna ve Türkiye heyeti üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisini gezdi. TBMM Genel Kurulu ve meclis binasını ziyaret eden Ukrayna heyeti üyeleri, 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na çelenk bıraktı ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde bombalanan yerleri gezdi.