Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in dün yaptıkları görüşme Türkiye gündemine oturdu. AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan görüşmede neler konuşulduğuna dair tartışmalar sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün cuma namazı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada "Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri Türkiye'de yeni bir siyasi boyuta mı geçiliyor? sorusunu akıllara getirdi. Açıklama sonrası Uğur Dündar katıldığı Tv programında gündemi değerlendirdi.

Yaşanan gelişmeleri değerlendiren gazeteci Uğur Dündar, katıldığı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni bir oyun kurduğunu ifade ederek, hedefin ise Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ın etkisiz hale gelmesi ve Özgür Özel'in genel başkan olarak ön plana çıkarılması olduğunu belirtti.

CHP'den  iktidara "Kobani" tepkisi CHP'den iktidara "Kobani" tepkisi

İşte Uğur Dündar'ın açıklamalarından satır başları: "Sayın Cumhurbaşkanı kabul edelim usta bir siyasetçi. Özellikle birebir konuşmalarda çok ikna edici, empati gücü yüksek. Şimdi yeni bir oyun kuruyor. Bu oyundaki temel hedef Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ı etkisizleştirmek ve Özgür Özel'i genel başkan olarak muhatap almak, ön plana çıkarmak ve mümkün olursa ayaklarını yerden kesmek.

Bu süreç içerisinde Mehmet Şimşek ekonomiyi belli bir rayına koyabilirse, Sayın Erdoğan oyun kazanmış olacak. Bu oyunu kazandığını düşündüğü andan itibaren tekrar Cumhurbaşkanı seçilebilmenin tüm yollarını arayarak gerekirse Özgür Özel'i uçurumun başına getirerek (Bunu siyaseten söylüyorum) tak diye oradan atmak."