İçişleri Bakanlığından 'Adıyaman' açıklaması İçişleri Bakanlığından 'Adıyaman' açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çeşitli ülkelerle Türkiye nüfusunun 3 katı kadar aşı için sözleşme imzalandığını duyurdu. Bakan Koca, yerli aşının Eylül ya da Ekim aylarında hazır olacağını söyleyerek üçüncü dozun da yerli aşıyla uygulanabileceğini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı çalışmalarında gelinen son durumu aktardı. Bakan Koca, Yeni Şafak gazetesine dün verdiği röportajda, birden fazla yerli aşının yıl sonuna doğru kullanıma geçeceğini belirterek ikinci dozdan 6 ay sonra tavsiye edilen ve “üçüncü doz” olarak ifade edilen hatırlatma dozunun yerli aşı ile yapılabileceğini kaydetti.

Sağlık Bakanı, dışarıdan aşı tedarikiyle ilgili soruları da cevaplayarak, Türkiye’nin nüfusunun 3 katı kadar aşı sipariş edildiğini kaydetti.
Bakan Koca, “100 milyonu Çin, 50 milyonu Sputnik. Sputnik’in tedarik planı birkaç hafta içerisinde netleşmiş olacak. Ayrıca 90 milyonu da BioNTtech olmak üzere toplam 240 milyon. Yani nüfusumuzun 3 katı kadar doz ile ilgili yapılmış sözleşmelerimiz var” diye konuştu.

Çin’in Sinovac aşısının etkinliğinin bağımsız kuruluşlar tarafından yüzde 83 buçuk olarak ölçüldüğünü kaydeden Bakan Koca, “Biz de 2-3 hafta içinde, milyonlarca vatandaşımıza uyguladığımız aşının sonuçlarını açıklamış olacağız” dedi.