Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı, 2012 yılında İzmir Askeri Casusluk kumpas davasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edildiği ve Gezeravcı, açtığı davayı kazanarak 2020 yılında TSK’ya geri döndüğü ortaya çıktı.

10Haber’den Ersin Eroğlu’nun haberine göre, Gezeravcı’nın FETÖ kumpas soruşturmasıyla TSK’dan ihraç edildikten sonra Türk Hava Yolları’nda çalışmaya başladığı, açtığı davayı kazanan Gezeravcı’nın Temmuz 2020’de TSK’ya geri döndüğü ortaya çıktı.

Alper Gezeravcı FETÖ kumpas davasında sanık olarak yer almadı. FETÖ savcıları Gezeravcı’nın adını soruşturmada geçirince TSK hakkında idari soruşturma yaptı ve Alper Gezeravcı FETÖ iftiralarından da 2020 yılında beraat edip aklandı. Açtığı davayı kazandıktan sonra 2020’de TSK’ya geri dönen Alper Gezeravcı Adana’da filo akademik eğitim kol komutanı olarak görev yapıyor.

Özgür Özel'den Paskalya paylaşımı Özgür Özel'den Paskalya paylaşımı

Mersinli Yörük bir ailenin çocuğu olan Alper Gezeravcı 1979 yılında Silifke’de doğdu. Hava Harp Okulu’ndan mezun olduğunda 22 yaşındaydı. 2001 devresi olan Alper Gezeravcı yüksek lisansını ise Wriht -Patterson Hava Kuvvetleri Üssü’ndeki Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü’nde tamamladı.