19 yıl önce 3’üncü kattan düşen Kübra Denizci Keskin’in boynu kırıldı. ekerlekli sandalye kullanmak hayalini gerçekleştirmesine engel olmadı. Engel tanımadı, hayallerinin peşinden koştu. Türkiye’nin ilk engelli kadın yarış pilotu oldu. İki üniversite bitirdi. Evlendi.

Uluslararası ilişkiler ve psikoloji bölümünden mezun oldu. Ayrıca psikoloji bölümünde yüksek lisans yaptı.

Brigitte Bardot'tan Cumhurbaşkanına 'sokak köpekleri' çağrısı Brigitte Bardot'tan Cumhurbaşkanına 'sokak köpekleri' çağrısı

Keskin CNN TÜRK ekibine şöyle konuştu: “Tutkuyla yapabileceğim beni heyecanlandıracak bir şeyin olmasını istedim. Ve otomobil içinde kendimi çok özgür hissettiğimi fark ettim ve otomobil sporlarıyla ilgili araştırmalarıma başladım. Türkiye’de o dönemde yarışan engelli bir pilot yoktu. Daha önce 90’larda yarışmış bir erkek pilot var ama kadın olarak yarışan ilk engelli pilotum. Bu sene de Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yarışıyorum.”

Engelli bir sporcu olmanın detaylarını da anlatan Keskin “Özel tertibatlı bir araçla yarışıyorum. İnsanların iki el ve iki ayakla yaptığını iki elimle yapmaya çalışıyorum. Yüksek limitlere çıktığımızda bu çok kolay olmuyor. Engelleri zorlamayı, limitleri zorlamayı seviyorum.” Açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi