Goodyear, Kocaeli'ndeki fabrikasında üretimi durdurma kararı aldı. Siparişlerde yaşanan azalma nedeniyle alınan bu karar doğrultusunda, fabrikada çalışan 430 işçi izne çıkarıldı. Yetkililer, fabrikanın 1 Temmuz'da yeniden faaliyete geçeceğini belirtti.

Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki hava harekatlarında 59 terörist etkisiz hale getirildi Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki hava harekatlarında 59 terörist etkisiz hale getirildi

430 Çalışan Zorunlu İzne Çıkarıldı
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden biri olan Goodyear, Kocaeli'nde bulunan fabrikasının faaliyetlerini geçici olarak durdurduğunu duyurdu. Fabrika yetkilileri, siparişlerdeki azalma nedeniyle üretimin 1 Haziran'da durduğunu ve çalışanların bu süreçte izne çıkarıldığını açıkladı. Çalışanların zorunlu izne çıkarıldığı fabrikada, yıllık izinleri dolan işçiler gelecek yılki izinlerinden de yararlandı.

Fabrika 1 Temmuz'da Yeniden Açılacak
Goodyear yetkilileri, üretim faaliyetlerinin 1 Temmuz'da yeniden başlayacağını belirtti. Nisan ayında Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, yıllık izni yetmeyen işçilere gelecek yılın izinlerinin de kullandırılacağı belirtilmişti. Fabrikada örgütlü olan Lastik-İş Sendikası, üretimin durması ve yıllık bakım çalışmaları nedeniyle 430 işçinin izne çıkarıldığını doğruladı.

Yıllık İzin Düzenlemeleri
Fabrika çalışanlarından yıllık izni 20 gün olanlar, gelecek yıldan 6 gün izin kullanmak zorunda kaldı. 20 günden fazla izni olanlar ise sadece bu yılın izinlerini kullanabildi. Bu süreçte, çalışanların mağduriyet yaşamaması için gerekli düzenlemeler yapıldı.

Goodyear’ın Kocaeli fabrikasında alınan bu geçici durdurma kararı, siparişlerdeki düşüşe bağlı olarak firmanın esnek çalışma politikalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Firmanın, 1 Temmuz'da üretime kaldığı yerden devam etmesi planlanıyor.

Editör: Burak Hakkı Polat