Borsa İstanbul, 2023 yılında gerçekleşen 52 halka arz ile dünya genelinde halka arz sayısında 11. sırada, halka arz büyüklüğü bakımından ise 10. sırada yer aldı. EY'nin raporuna göre, 52 halka arzın büyüklüğü 3 milyar dolara ulaştı. Türkiye borsası, dünya genelindeki halka arz coşkusuyla sayı bakımından ilk 11'e, büyüklük bakımından ise ilk 10'a girmeyi başardı. Avrupa'da ise Türkiye, 3 milyar dolarlık halka arz büyüklüğü ile birinci sıraya yerleşti.

EY'nin raporunda, Türkiye'nin halka arz pazarının, sınırlı finansman seçeneklerine sahip şirketlerin bireysel yatırımcıların ilgisiyle hızlandığı belirtiliyor. Rapora göre, Endonezya, Malezya ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler, 2023'te halka arz furyasında öne çıktı. Türkiye'nin bireysel yatırımcı iştahından yararlandığı ifade ediliyor.

Raporda, küresel olarak halka arz sayısının bir önceki yıla göre yüzde 8 azaldığı, ancak Türkiye'nin bu düşüşe rağmen halka arz sayısında ve büyüklüğünde öne çıktığı vurgulanıyor. Ayrıca, ABD ve Avrupa'da faiz artırımlarının halka arz hacmini düşürdüğü belirtilerek, Asya-Pasifik bölgesindeki halka arzlarda düşüş yaşandığı ifade ediliyor.

Kripto para borsasında hapis cezası konuşuluyor! Kripto para borsasında hapis cezası konuşuluyor!